Wie

Ondanks dat ik als jong meisje overtuigd was psycholoog te zullen worden, koos ik voor de basisopleiding maatschappelijk werk.

Spijt heb ik daar niet van.

Ik leerde immers veel meer over de mens -in al zijn mooie facetten en met al zijn scherpe kantjes- uit het werkveld, dan uit studieboeken.  Ik leerde het mooie te zien in elke mens, hoe erg soms ook hun daden. Ik zag hoe zelfs in onmenselijk lijden, die mens weer opstond, mits er iemand naast stond om steun te bieden.


Maar zoals dat wel vaker gaat, riep iets toch.

Na meer dan 20 jaar psycho-sociale begeleiding bieden binnen verschillende doelgroepen, zocht ik verdieping.

Deze vond ik in het geven van psychotherapie. Na een 4 jarige opleiding in de Interactionele vormgeving, volg(de) ik nog tal van bijscholingen.

Ook hier heb ik absoluut geen spijt van.

Het heeft me meer gebracht dan ik dromen kon en ik ben nu ontzettend dankbaar dat ik de leerervaringen als maatschappelijk werker kan combineren met steeds meer theoretische inzichten en therapeutische methodieken.

 


Ik volg op regelmatige basis intervisie en supervisie en blijf me constant bijscholen.

Langere bijscholingen :

- jaaropleiding rouw- en verliesbegeleiding (Educatieve Academie)

- Basisopleiding EFT- koppeltherapie (EFT-Belgium)

- Basisopleiding therapeutische hypnose (VHYP)

- EFiT level 1 (EFT Belgium) 

- EMDR i.o. (Integrativa)


Kortere trainingen : zandspeltherapie (EA), Een taal erbij -Duplomethodiek (Over leven), Suicidepreventie(Andante), PRI (EA), Trauma informed practice deel 1 en 2 (Ybe Casteleyn)


Ik ben lid van de beroepsvereniging VVTIV (Vlaamse vereniging voor therapeuten in de Interactionele Vormgeving) en EMDR-Belgiƫ.

Ik ben actief als bestuurslid van VVTIV en redactielid van ons vakblad Metafoor.